Fietsen in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Therese Verschuuren - WaarBenJij.nu Fietsen in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Therese Verschuuren - WaarBenJij.nu

Fietsen in Suriname

Door: Therese

Blijf op de hoogte en volg Therese

31 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo

We kunnen ons in Paramaribo met de fiets verplaatsen. Rudy heeft 5 fietsen en we kunnen huren.
Zie de volgende mail:

Hallo Therese,

Mag ik van jou de naam van jullie site?
Ik ben erg geinterresseerd.
De bus zal ik voor jullie bespreken en de kosten hiervoor
geef ik tezijnertijd wel aan jou door.
Er is in dezelfde straat van ons een fietsenverhuur bedrijf maar
wij hebben ook wel 5 stuks in de huur.
Alle appartementen zijn voorzien van een ADSL internet
aansluiting voor slechts Euro 1,= per dag, alleen niet
vergeten om jullie laptop mee te nemen, want er zijn geen
pc's in de appartementen.

Rudy

Tot zover, CU

• 01 Juni 2007 - 16:50

Therese:

Het is wel handig als de berichten bij het laatste onderdeel komen, anders loopt alles door elkaar, net als de JP's in de rimboe, haha.

• 07 Juni 2007 - 07:44

Ans:

Ha ha heb ik weer verkeerd gedaan had ik zo leuk berichtje over JP in de rimboe .Nou ja als jullie het willen lezen het staat ergens bij de andere berichtjes zal het nu goed doen hoor Therese

• 10 Juni 2007 - 17:59

Therese:

Nog 16 1/2 week. Ik tel al af. Wij hebben al een afspraak gemaakt om lek geprikt te worden in het AMC. Vergeten jullie niet dat de paspoorten minimaal nog een half jaar vanaf vertrek geldig moeten zijn? En met een identiteitskaart kom je er niet. Half september is het etentje bij Jacques (hij heeft iets heel leuks in gedachten) en dan moet iedereen die niet zelf zijn visum gaat ophalen zijn/haar paspoort meenemen zodat wij alles de week erop kunnen ophalen. Ik waarschuw nog wanneer het visum aangevraagd moet worden zodat alles in één keer kan (is maar beperkt ophaalbaar).
    Verder nog één belangrijk puntje. Over 2 weken worden de tickets definitief. Dan kunnen jullie niet meer terug en worden we op 4 oktober voor de leeuwen gegooid.
    Dat was het voor nu.

• 18 Juni 2007 - 16:51

Ans:

Hoi Therese ha ha zat weer verkeerd.
    Als het goed is heeft Donovan betaalt voor hem en Maurice klopt dat.
    Dus dan kunnen we nu weg naar Suriname

• 18 Juni 2007 - 17:57

Therese:

Jazeker. Donovan heeft betaald voor twee met annulering, maarre.......we gaan pas op 4 oktober weg hoor. Nog een dikke 15 weken wachten. Houd je dat wel vol denk je?
    Iedereen trouwens bedankt voor het overmaken van het geld (nu kunnen Gerard en ik een snoepreisje boeken haha).

• 18 Juni 2007 - 19:08

Frans:

Geeft niets hoor Therese, ik gun het jullie wel, maar....... denk niet dat die "open haard" nog lang in je tuin staat als je terug komt. Nadat we die man die er voor zit (op de foto) hebben gecremeerd in zijn eigen rose gevaarte, gaat het ding helemaal aan stukken.

PS. Don, had je voor mij ook niet kunnen betalen?

• 24 Juni 2007 - 20:07

Don:

Ik verdien natuurlijk bakken met geld, maar ik moet ook nog een heleboel nutteloos over de balk gooien

• 25 Juni 2007 - 10:30

Is dat zo Donnie ?????
    Dat doe jij toch nooit ha ha .
    Jij spaart als een gek toch!!!!!!
    Er ligt thuis wel een hoop geld op je te wachten fijn he !!!!
    Dag Don tot donderdag
    En alle surinamergangers ook groetjes uit het prachtige Nieuw Vennep

• 25 Juni 2007 - 12:29

Therese:

Prachtige Nieuw Vennep?? Het komt daar met bakken uit de hemel. Kunnen jullie vast wennen aan de tropische buien in Suriname. In Almere wennen we vast aan de extreme maar wel heerlijke hitte. Geen spatje gevallen, alleen in de nacht, maar dat is speciaal voor Gerard zodat hij alle bloemen en planten geen water hoeft te geven.

• 26 Juni 2007 - 08:52

Hallo alemaal.
    Gerard en ik hebben zojuist geboekt dus kunnen jullie niet meer terug. Jan Rutgers van het reisbureau heeft de tickets zelfs nog goedkoper kunnen krijgen en hij heeft ons gematst met de boekingskosten. In plaats van alles naar jullie terug te storten bewaart Gerard het en is het al een bodempje voor de gezamelijke pot. Vinden jullie dat goed?
    Goed????

• 26 Juni 2007 - 20:06

Jean-Pierre:

Wat ons betreft is dat ok. Een blikje verf ervan kopen voor eventueel een barbeque zou ook kunnen. Dit vooral voor het opkrikken van de buurt. Kunnen de mannen ook weer met een gerust hart door de straat lopen.
    Zo, ik ga snel weer even in het zonnetje liggen. Bij jullie ook zulk prachtig weer?
    Gr.u.n.v.

• 11 Juli 2007 - 18:49

WaarBenJij.Nu.Weer.Naartoe,
    de gekste familie van Nederland, zoekt nieuwe familieleden!
    Ben jij goed in opscheppen/Oh’en, ben je interfamiliair Designer, überhaupt ergens medewerker of geïnteresseerd in een stage Oh’en en MisCommunicatie? Of ken je iemand die op zoek is naar een leuke familie? Laat het ons even a.u.b. NIET weten! Bescherm jezelf! Houdt afstand! (minimaal 2 seconden voor de veiligheid) Je kan beter op een mountainbike de Himalaya afdalen in een string, dan je bij deze familie aansluiten. We hebben trouwens al moeite genoeg om de aanhang en de kinderen (de aanhangsels) in het gareel te houden….

Trouwens Jasper en Robbert jullie weten natuurlijk wel dat wij geld willen vangen voor advertenties op “onze site”. Ben nu bezig met google om ervoor te zorgen dat wij bij elk willekeurig zoekwoord bovenaan de lijst “gevonden voorwerpen” terecht komen, dus dat wordt flink dokken voor jullie.

• 15 Juli 2007 - 18:47

Don:

Waar kan ik me afmelden?

• 16 Juli 2007 - 07:48

Therese:

Helaas Donovan, dát gaat niet meer.

• 16 Juli 2007 - 16:34

sjeeseees

• 19 Juli 2007 - 20:29

Frans:

He don, laat je niet in de maling nemen! Afmelden kan wel, maar... na de vakantie. Je begrijpt toch wel dat als Gerard onze pesterijen niet meet aankan en besluit in de busch achter te blijven, dat we dan een vervanger nodig hebben?

Trouwens, ik zou best eens zelf achter kunnen blijven en in een hutje in de rimboe wonen, zeven jonge vrouwen in huis halen, evenals een plasma televisie van 2 meter breed, ADSL internet en digitale kabelaansluiting, GSM, Airco etc. Ik denk wel dat ik het verder zonder luxe kan.
    Elke dag even een rondje door het dorp in mijn auto en misschien nog een klein jacht om naar de stad te gaan……
    Wat die vrouwen betreft, 1 voor het huishouden, 1 om te koken, 1 om de was te doen, 1 voor de afwas, 1 om de auto te wassen, 1 om het jacht schoon te houden en 1 om de tuin aan te harken.

• 31 Juli 2007 - 04:46

Don:

ik heb een blokhut voor je gezocht maar daar zitten 9 vrouwen bij..is dat een probleem?

• 04 Augustus 2007 - 19:56

Therese:

Wij zijn 9 weken eerder gegaan en zitten er nu dus. Kunnen we de Djogo en het eten vast testen (zie foto); het is heeeerlijk.

• 06 Augustus 2007 - 09:10

Therese:

Wij hebben zonet de inentingen gehad, maar wat een bedrag zeg. Ik loop nu met 3 kinderpleisters op mijn armen. Wij hebben wel melariatabletten meteen meegenomen omdat wij sowieso een week de bush ingaan, maar 15 pillen kosten al 45 euro. Ik heb van een surinaamse collega gehoord dat je wel malariatabletten in Paramaribo kunt krijgen, maar dat die niet beschermen omdat het geen echte zijn. Wie van jullie alleen in het bovenste gedeelte van Suriname blijven hoeven geen malariatabletten. Ook in Wageningen en Nickerie komt geen malaria voor.
    Sterkte met de portemonnee als jullie gaan.

• 06 Augustus 2007 - 10:53

Ans:

Jeetje zeg wat een geld he Therese maar krijg je niet een gedeelte terug van de ziekenfonds ???Je hoort iedereen zeggen dat je het terug krijgt tenminste als het onder de verzekering valt dan.
    Nou ja we merken het wel als we gaan
    groetjes Ans

• 06 Augustus 2007 - 12:56

Jean-Pierre:

Ach, k'neem wel asperinetjes mee en stuur de malaria-muskieten wel naar degene die geslikt(geen bolletjes) hebben.

• 28 Augustus 2007 - 11:44

Hallo Surigangers.
    Jullie hebben allemaal een mail ontvangen met de electronische tickets.
    Zijn de paspoorten al in orde?
    Groetjes

• 31 Augustus 2007 - 10:10

Jean-Pierre:

Hallo allemaal. We moeten toch nog, of zijn we al geweest? Ik heb me al goed voorbereid onder de zonnebank. Helaas iets te veel(zie foto), maar dat trekt wel weer bij.

Groetjes.

• 13 September 2007 - 04:57

Goedemorgen Surigangers.

Bij deze de herinneringsmail voor visumaanvraag. Jullie zullen er vast zelf wel aan gedacht hebben, maar voor de mensen met koprot toch maar ff.
    Willen jullie vrijdag of zaterdag het visum aanvragen en deze ook uitprinten?
    Groetjes.

• 13 September 2007 - 21:02

Laura:

Ja de voorbereidingen kosten ook best wel geld. Maar mijn verzekering vergoed het wel dus ik doe alles. Kan het niet riskeren om nog meer op te lopen. Ook tegen die rotmuggen want je weet nooit! Vindt zo'n verdwaalde mug net mij zul je zien. Met mijn pech. Maar ik ben er klaar voor. Al operaties gedaan die ik kon doen om maar in de beste conditie te zijn. Hopelijk is het voldoende!

• 14 September 2007 - 19:43

Therese:

Is het bij iedereen gelukt een visumaanvraag in te vullen? Die van ons zijn weg.
    Nog maar een paar weekjes................wij verheugen ons erop.

Tot morgen allemaal.

• 14 September 2007 - 19:45

Therese:

Nog iets, aangezien ik koprot schijn te hebben kan het zijn dat ik het al doorgegeven heb.
    Het adres waar we verblijven is:

At Rachel appartementencomplex
    eigenaar is Rudy Kaersenhout
    adres: Cornelis Jongbawstraat 71 te Paramaribo.

• 16 September 2007 - 21:47

Laura:

Ben toch benieuwd wat het "addertje" is maar we zullen het zien. Gelukkig komen we op een dag aan dat de winkels open zijn en kunnen we alles kopen wat we nodig hebben. Therese heel erg bedankt voor jou (wederom) snelle reactie!!!! Erg attent!
    Heel veel liefs XX Lau

p.s. Frans: had je maar een luier om moeten doen. Anders kan ik je nog een Tot snel en ik hoop dat je dan opgeknapt bent! groetjes Laura

• 16 September 2007 - 21:49

Laura :

Het nam niet mijn hele reactie. maar ik wou dus zeggen: er zijn bandjes die kunnen helpen.

• 24 September 2007 - 12:14

Hans En Ymke:

Hoi hele familie Verschuuren.

Alles al in of bij de koffers?
    Fototoestellen al klaar.
    Korte broeken en flessen water in de aanslag?
    Nog maar een paar nachtjes slapen en dan begint de grote safarie.
    Sterkte allemaal met de laatste voorbereidingen.

Ymke en Hans (oud suriname gangers)

• 25 September 2007 - 19:14

Erik En Judith:

Hoi bijna vakantiegangers,
    Net alle verhalen gelezen. Volgens mij wordt het een saaie boel, die vakantie van jullie. En dan ook nog met zo'n klein groepje...
    Tja, eigenlijk toch stiekem gewoon jaloers. Van ons is het alweer een jaar geleden.
    Maar evengoed, wij wensen jullie een geweldige vakantie, veel herkenning en veel nieuwe ontdekkingen in je vroegere thuisland. Wij hebben genoten, jullie gaan dat vast ook doen.
    We gaan het volgen.
    Groet en goede reis.

• 25 September 2007 - 19:36

Therese:

Bedankt en leuk dat jullie ons gaan volgen. Ik denk ook dat het een hele saaie boel wordt haha.

• 28 September 2007 - 10:17

Don:

Ik heb ook nog een ticket over, totaal geen zin haha

• 28 September 2007 - 10:17

sorry....Total