Inentingen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Therese Verschuuren - WaarBenJij.nu Inentingen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Therese Verschuuren - WaarBenJij.nu

Inentingen

Door: Therese

Blijf op de hoogte en volg Therese

24 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Als jullie op www.lcr.nl kijken kunnen jullie alle informatie zien wat betreft de inentingen. Ik heb ook een lijst met de kosten van het AMC en zal voor iedereen een kopie meenemen a.s. zaterdag bij het familieetentje, dat dit keer zal plaats vinden in het ijskoude Nieuw Vennep.
Kunnen we dan ook alvast het volgende etentje plannen bij Jacques in augustus? Want als we dat het visum aanvragen en iedereen neemt zijn paspoort mee kunnen we alles regelen en halen Gerard en ik de visa op.

• 24 April 2007 - 19:12

Frans:

Tja, het etentje zaterdag. Ik ga steeds meer twijfelen of ik er goed aan doe om mee te gaan naar Suriname. Als je alleen al kijkt naar de mailwisseling over het etentje, dan ga ik twijfelen. Ik heb geen zin om de hele vakantie scheidsrechter te spelen tussen Almere Nat en Warm Vennep. Weliswaar kan ik onpartijdig zijn, want die twee plaatsen hebben niet echt iets en Eindhoven blijkt de onveiligste stad te zijn in Nederland, dus kan ik goed scoren met Scheveningen, maar toch, dat geruzie zie ik niet zitten. Toch maar kijken of ik voor die tijd weer alle neuzen 1 kant op kan krijgen (die van Geertje). Oordeel zelf!

Jean Pierre
    Hallo ouwelui,

Weet iedereen al met hoeveel begeleiders jullie oudjes komen? Dan kan ik vast een plekje vrij houden bij "Broodje Tomaat".

Therese
    Volgens mij hadden ze dat al doorgegeven.
    Ik dacht Peggy, Michel, Natasja, Luiza, Gerard et moi.

Noot van de redactie: (Moi ken ik niet. Dus zitten we met twee vreemden, Moi en Consorten)

Peggy:
    ik kom sowieso!

Lucas:
    Ha schuurtjes,

Wij komen met 6 man/vrouw sterk, Laura met aanhang, Layona met aanhang en Roland met aanhang.

Jacques:

Hoi ouwe,

Wij komen met zijn achten. Sylvia en ik maar ook 6 husky’s want het zal daar wel weer sneeuwen.
    Heb je er ook over nagedacht hoe we naar de snackbar gaan want op de slee heb ik maar plaats voor 4 personen.
    Ga weer ff in de zon liggen.
    See you.

Jean Pierre:
    Laat de Husky's maar thuis. Een korte broek en een zonnebril is genoeg. En dat is maar goed ook, want er wordt hier al een half jaar niet meer in huis gerookt(hoeven we niet elk jaar te witten). Wij leven sindsdien voornamelijk buiten.
    En nog iets! De eigenaar van "Broodje Tomaat" kreeg bijna een hartverzakking toen hij hoorde dat er 20 man de boel komen leeg vreten. Zoveel tomaten heeft hij niet. Daarom heeft hij een keuze menu voorgesteld, met daarin meerdere keuzes. Gewone tomaten, cherry tomaatjes, pommodorie's, groene en overrijpe(rotte) tomaten. Genoeg keus dus.
    Groetjes uit Playa Del Nuevo Vennepo.

Donovan:
    Dit klopt niet helemaal, de enige reden dat jullie husky’s meenemen is omdat die niet thuis kunnen blijven maar jullie die daar WEL nodig hebben. Dus probeer het maar niet op nieuw-vennep af te reageren want daar zijn wij zongangers niet zo blij mee haha
    tot zaterdag

Shortom, I rest my case. If that but good go’s
    Frans

• 25 April 2007 - 19:52

Ymke:

Hallo allemaal, ja nu gaat het snel als je over inentingen gaat praten. En malaria pillen meenemen als je onder een bepaalde grens komt het binnenland in. Ik zou geen lariam nemen ga je van hallucineren heb ik me laten vertellen. het kan leuk zijn maar ook maar ook heel vervelend! Het kost wel een paar centen.
    Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden wel het e.e.a. is de moeite waard om het na te kijken.
    Is deze site ook een jaar ter beschikking of kan je er langer mee doen. Volgens mij is die van ons binnenkort afgelopen. Of ligt dat aan het abonnement? Enfin, nog veel meer voorpret gewenst en smakelijk eten!

• 26 April 2007 - 20:05

Don:

lariam it is haha. Misschien wat voor in almere, kunnen jullie in jullie hallucinaties de zon eens zien kunnen jullie alvast wennen voor zaterdag.

• 04 Mei 2007 - 21:45

Frans:

Mensen, ik heb definitief besloten mee te gaan. Het valt namelijk allemaal best wel mee. De make-over van JP is me niet tegengevallen (is er een stuk knapper op geworden) en de rest van de familie is, naar op het laatste etentje bleek, best te pruimen.
    Alleen hebben we wel goede afspraken gemaakt. We (de broers) hadden zo’n beetje onze bedenkingen over de geaardheid van Gerard (vanwege de roze barbecue in de tuin). We waren net een beetje gaan geloven dat hij echt geprobeerd had om dat ding een terracotta kleur te geven. Tot hij enthousiast begon te vertellen dat hij een spoedcursus reanimatie heeft gevolgd en dat het dus niet erg zou zijn als wij, door de warmte bevangen, ter aarde zouden storten.
    We moeten het nog schriftelijk vastleggen, maar de mondelinge afspraak is gemaakt….. geen mond op mond beademing!!!! Hij keek enigszins teleurgesteld, maar ik kon hem tenslotte overtuigen dat hij mij maar moest laten liggen.
    Toen Don vertelde dat hij een nog hogere cursus EHBO had gevolgd, werd ik er niet geruster op. Als je bedenkt dat hij er 16 keer over gedaan heeft om een bromfietscertificaat te halen, dan begrijpen jullie wel dat ik verwacht dat als iemand door een wesp gestoken wordt, hij/zij binnen een paar seconden aan het infuus ligt, er 70 keer per minuut hard op de borst wordt geslagen en gelijk in een stuitligging wordt gelegd. Nou, ik ga heel voorzichtig zijn…..

• 05 Mei 2007 - 09:28

LOS!!

• 05 Mei 2007 - 15:00

Therese:

Van Ymke hebben we info gehad. Ik zag dat we een korting van 20% krijgen als me met meer dan 8 man zijn.
    Kijken jullie zelf ook.

Het internet adres van Marcel Chandoesingh is:

www.amartour.sr

mailadres is: chandoesingm@hotmail.com

Wanneer je op zijn site kijkt kan je zien wat hij biedt, maar hij doet ook “verzoeknummers”.

Je kan het makkelijkst contact maken via zijn site of de mail, het kan even duren voor hij antwoordt, dan ik hij op een tour, maar hij antwoordt wel!

Groetjes en succes!

Aldus Ymke.
    Ik geloof wel dat de prijzen in amerikaanse dollars zijn.

• 15 Mei 2007 - 11:44

Luc:

Ha (mede)Schuurtjes Hier even een berichtje uit Chendu(China) Ik moest mij toch laten inenten voor China en heb dus alles maar meteen laten doen. (behalve malaria pillen) Dus als jullie iets gezamelijk willen regelen kan dat zonder mij. Het heeft trouwens niet veel geholpen want wat er boven als vast voedsel in gaat, komt er onder weer als gekleurd water uit. Wel zeer kleurrijk hoor, maar niet prettig! Verder alles goed hier, veel gelopen, gestapt, gegeten en gezien (vanmorgen Panda's) Lijken een beetje op ons, luie krengen die alleen maar aan eten en slapen denken! Groets en liefs, Luc.

• 17 Mei 2007 - 19:43

Wat is dit leuk zeg!
    Zit/zat on(s)ze broer(tje) helemaal aan de andere kant van de wereld, tussen mensen die niet verder reiken dan zijn navel, en gaat beledigende opmerkingen zitten maken over zijn familie.
    Oké, voor wat betreft de anderen heeft hij wel een beetje gelijk, maar toch, ik hang onze vuile onderbroeken toch ook niet buiten?
    We moeten maar onze reisplannen binnen Suriname maar een beetje bijstellen.
    Normaal zijn we in 3 uur in Wageningen en hebben we nog een hele dag voor ons, maar gezien de zwakke darmen van Luc, staan we waarschijnlijk op elke (beboste) hoek van de weg de vliegen van ons af te slaan en komen we in het donker aan….de eerste dag verloren. Tel dat allemaal bij elkaar op, en we kunnen met moeite 3 plekjes bezoeken.
    Hij beweert overigens dat de inentingen niet helpen omdat zijn lichaam het vaste voedsel verwerkt tot een soepje, maar ik neem aan dat er geen inentingen tegen overactieve darmen bestaan?
    Zo ja, Luc ik betaal wel een dubbele portie voor jou.
    Oké. Van hieruit toch even laten weten aan Luc,… de familie neemt je jouw uitlating niet kwalijk, immers zij herkennen zich daar wel in, en ik ……. ik heb het je vergeven.

• 24 Mei 2007 - 19:29

Wat??